HCR Prinsen pakt de beker driebanden. Berlicum 16 juni 2019 - In Berlicum hebben de driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen de strijd om de KNBB beker in een spannende finale tegen STZ Zundert in hun voordeel weten te beslissen. In de finale was de Achterhoekse formatie de verliezende finalist om het kampioenschap met 6-2 de baas waardoor de ploeg van Dinand Prinsen alle wedstrijden in hun voordeel wist te beslissen.
In een spannende finale stond het halverwege 2-2. Anno de Kleine verloor als enige zijn partij. Met 10-15, 15-1 en 2-15 moest hij zijn meerdere erkennen in Barry van Beers. Raymund Swertz zette zijn ploeg weer naast die van STZ Zundert met een nipte overwinning van 15-14, 15-12 en 1-15 op Roland Uijtdewillegen.
De beslissing moest komen uit de twee laatste partijen. HCR Prinsen begon niet goed. Zowel Dick Jaspers, tegen Ronald Forthomme als Eddy Leppens tegen zijn landgenoot Peter Ceulemans verloren de eerste set (beiden met 13-15), maar trokken in de laatste twee sets de overwinning toch over de streep.

Jaspers won met 15-9 en 15-10 en Leppens deed dat met 15-12 en 15-10. Jaspers opende met een serie van 12 caramboles maar had uiteindelijk toch nog vijf pogingen nodig om de winst naar zich toe te trekken. Leppens tekende in de derde set voor een serie van negen caramboles.
In de poulewedstrijden kende het op donderdag en vrijdag tegen zowel Man op Maat/'t Caves, als tegen L&B Ledermode en zaterdag tegen Burgmans Biljarts weinig problemen. De meeste moeite had de ploeg nog met Burgmans Biljarts. Alleen de Hengeloër Jelle Pijl, tegen Bart Ceulemans, wist zijn drie setjes te winnen. In de openingswedstrijd op donderdag had hij ook al Wil Jansen van Man op Maat/'t Caves het nakijken gegeven met 15-11, 15-4 en 15-2. Ook in de kruisfinale toonde hij zijn vorm door tegen Kenny Miatton met 15-13, 15-12 en 15-10 aan het langste eind te trekken.
Zijn teamgenoten Dick Jaspers, 2-1 tegen Frans van Kuijk, Eddy Leppens, 3-0 winst op Jack Wijnen en Anno de Kleine 2-1 overwinning op Jerry Hermans toonden hun klasse in de wedstrijd tegen “Angstgegner” Team Eekhoorn.
“Dit is alsnog een mooie bekroning op een seizoen dat door het mislopen van de play-off wedstrijden alsnog in mineur dreigde af te lopen. Mijn mensen hebben uitstekend gespeeld en hebben slechts één partij moeten afstaan. Met de wetenschap dat je in de finale na twee partijen weliswaar gelijk staat maar in caramboles duidelijk in de min dan zijn Dick en Eddy heel goed met die druk omgegaan”, aldus een dolgelukkige captain.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo

0545-261232

Klik hier voor contact formulier

Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of

een beginner, en wilt u 

graag lid worden van

onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Donateurskaart

Voor € 25 per seizoen steunt u

het biljarten op het allerhoogste

niveau. U kunt dan bij alle

wedstrijden aanwezig zijn. Voor

meer info klik hier.

Volg ons..

 

ook op Facebook